مراحل تصفیه آب چیست؟
آبی که ما استفاده می کنیم از منابع مختلف زیر زمینی، رودخانه ها و چشمه ها تامین می شوند. آب های زیر زمینی نسبت به ابهای سطح زمین کمتر حاوی آلودگی هستند ولی در عین حال دارای آلودگی هایی هستند که برای بدن مضر می باشند و باید توسط دستگاه های تصفیه آب مورد تصفیه قرار گیرند.
تصفیه آب در تصفیه خانه های صنعتی با دستگاه های مدرن انجام می شود و سپس در دستگاه های تصفیه آب خانگی مراحل پایه با دقت بیشتری انجام می شود.
مراحل تصفیه آب
حذف مواد معلق در آب
در انتقال آب به تصفیه خانه معمولا مقداری ناخالصی بزرگ و قابل ملاحظه از جمله شاخه ها و برگ های درختان، بطری نوشابه و قطعات پلاستیکی وارد آب میشوند که در مرحله نخست به وسیله فیلترهای مختلف این مواد حذف میشوند.
هوادهی
وجود برخی گازها در آب باعث ایجاد بوی نامطبوع و تغییر رنگ آب میشود به همین دلیل با قرار گرفتن آب در معرض هوای تحت فشار این مشکل را مرتفع می کنیم. در این مرحله آب توسط هوا تحت فشار قرار میگیرد تا بو و طعم بهتری را پیدا کند و قابل خوردن شود.
نرم کردن آب
وجود املاح معدنی مختلف در آب باعث سختی آب می گردد. وجود فلزات سنگین مثل کلسیم، منیزیوم، روی و … اگر بیش از اندازه در آب باشند ممکن است سلامت انسان را به خطر بیندازند. به همین دلیل نرم کردن آب یکی از مراحل مهم در تصفیه آب به حساب می آید.
فیلتراسیون
در این مرحله باکترها، جلبک ها و قارچ ها و ویروس هایی که در آب به صورت محلول هستند حذف می شوند، در واقع توسط فیلتراسیون تمامی آلودگی های بیولوژیکی و شیمیایی برطرف می شود.
چرا باید آب تصفیه شده بخوریم؟
همانطور که می دانید آب بخش زیادی از وزن بدن ما را تشکیل می دهد، استفاده از آب تصفیه شده برای سلامت بدن لازم است. همان اندازه که نوشیدن آب سالم برای ما لازم است ، استفاده از آب آلوده هم برای ما مضر می باشد.